Nagy Dániel, 2024.10.17. | Műkorcsolya

Az elmúlt hetekben kiemelt nemzetközi versenyeken szurkolhattunk a Vasas műkorcsolyázóinak.

Ahogyan korábban megírtuk, a testversennyel megkezdődött a műkorcsolyázók 2024/2025-ös évada, amelyen nemcsak az idény eleji formát mutatták be a sportolók, hanem kvalifikálhatták is magukat a junior Grand Prix különböző állomásaira.

Utóbbi a fiúversenyzőinknek sikerült: Rác Kolos Ostravában (25. hely) és Gdanskban (betegség miatt végül nem fejezte be a versenyt), Dózsa Benedek pedig Ljubljanában (22. hely) kapta meg a lehetőséget a bizonyításra.

„Kolos Csehországban nem szerepelt rosszul, az első junior Grand Prix-élménye volt ez; nem nyomta össze, inkább felspanolta a helyzet. Becsúsztak hibák, hiszen nagy volt az izgalom, de fontos tapasztalatokkal szolgált az esemény – mondja a szakosztály-igazgató, Hajek-Major Andrea. – A lengyelországi felvonásnak sajnos betegen vágott neki, de a terhelést visszavéve neki tudott futni a megméretésnek. A rövidprogram még lement, utána viszont rosszabbul lett, belázasodott, így jobbnak láttuk, ha befejezzük a versenyt. Ez érthető módon nem tett jót neki mentálisan, vissza kell építgetni az önbizalmát, motivációját. Beni Szlovéniában debütált: a rövidprogramban nagyon szépen szerepelt, a kűr viszont kevésbé sikerült jól, hiányzott még a versenyrutin. Büszkék vagyunk mindkettejükre!”
 


 

A múlt hét végén rendezték meg fővárosunkban a Budapest Trophyt, amelyen négy vasasos műkorcsolyázó lépett jégre: Zsembery Katinka a felnőttek között hetedikként zárt, és elérte az Európa-bajnokság minimum technikai pontszámát, Szabó Cintia pedig huszadik lett. A juniorok között Zhang Boglárka a 10., míg Dózsa Benedek a 11. pozíciót szerezte meg.

„Bogi szép helyezést ért el, remek rövid programmal, a kűrben viszont maradt még tartalék; a tesztverseny óta először versenyzett, vissza kell rázódnia. Katinka eredménye is örömteli, magabiztos, lendületes produkciót mutatott be, ráadásul az Eb-hez szükséges minimum technikai pontszámot is megszerezte. Beni balszerencsés volt, a versenyedzésen egy esés után megsérült az álla, ám ezt követően is megmutatta magát a jégen, ami dicséretes. Cinti nehéz időszakon van túl, nem tudta megmutatni a valódi tudását, ám egyre jobban edz; bízunk benne, hogy innentől felfelé ível majd a teljesítménye. Következő állomás Tirnava, gőzerővel készülünk!”


Hirdetések