Jenkei Dániel, 2024.10.16. | Vízilabda

Ki hitte volna? Európa egyik topcsapatát legyőzve, BL-főtáblás sikerrel állt fel a mélypontról a VasasPlaket.

BAJNOKOK LIGÁJA, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ 
VasasPlaket–CN Marseille 13–11 (4–5, 3–1, 4–1, 2–4)


Komjádi-uszoda, vezette: Putnikovics (szerb), Schopp (német)

VASAS: Lévai M. – Bátori B., Djurdjics B., Dedovics N. 3, Gábor L. 1, Mijics D. 2, Dala D. Csere: Randjelovics Sz., Lakatos S. 2, Batizi B. 2, Gaszt 1, Sélley-Rauscher. Edző: Szlobodan Nikics

MARSEILLE: Teszanovics – Marion-Vernoux, Prlainovics 1, Larumbe, Vernoux 2, Vanpeperstraete 1, Crousillat 2. Csere: Angyal 2, Bouet, Bodegas, Velotto 3, De Nardi. Edző: Milos Scsepanovics

Emberelőny-kihasználás: 6/2, ill. 8/5
Kettős emberelőny-kihasználás: –/–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 5/3, ill. –

Kipontozódott: Djurdjics (29. p.), Gaszt (31. p.)


Jól indult a szerda este a Komjádiban, a párizsi paralimpia vasasos hőseit, Pap Biankát, Illés Fannit és Szabó Álmos vezetőedzőt köszöntötte a Vasas család a Marseille elleni BL-csata kezdése előtt, majd két friss szerb olimpiai bajnok pólósunknak is jutott egy kis meglepetés. 

 


Az ünnepi hangulat tehát adott volt, más kérdés, hogy a Barceloneta és a Szeged elleni balul sikerült meccsek mindenkit megtépáztak kicsit, így aggódhattunk, mi lesz majd a szupererős franciák elleni első hazai BL-találkozón.

Nos, a csapat a lehető legjobban reagált: a kezdetektől fogva haraptunk a vízben, jöttek a szimbolikus Gaszt, vagy éppen Mijics-gólok a legelején, tényleg mindenki hozzátette a magáét, csak a kihagyott ötméteres miatt bosszankodhattunk, hiszen így a Marseille nyerte az első negyedet 5-4-re.

A nagyszünetben viszont már vezettünk, a harmadik negyedben pedig egyenesen hengereltünk, sikerült 11-7-el ráfordulni a záró felvonásra. Lévai fantasztikus volt a kapuban, ahogy az előtte lévő blokkok is, és az egész csapatvédekezés.

Nem igazán hittünk a szemünknek, vízilabdában tényleg ritkán borul így a papírforma, kézzelfoghatóvá vált a sansz a sikerre. Voltak persze nehézségek a végén is, de szimbolikus volt, hogy Dedovics olyan gólt lőtt a negyedik negyedben, ami után a labda bent maradt a kapuban, majd Lakatos sem hibázott büntetőből, így aztán az utolsó három percet már csak le kellett valahogy pörgetni. Nem forgott veszélyben a siker.

 

 

A VasasPlaket 12 év után nyert újra BL-főtáblás meccset, ezzel bombameglepetést okozva, és bár bőven kell még bizonyítani hazai fronton is, ez a siker nagyon fontos az önbecsülés szempontjából, mert ahogy vezetőedzőnk is kiemelte a meccs utáni nyilatkozatában: a Vasast tisztelni kell!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

 


Hirdetések