Nagy Dániel, 2024.10.16. | Kézilabda

Az első tíz percben tudtuk csak tartani a lépést, majd kijött a különbség a két csapat között: nem bírtunk itthon a Győri ETO-val.

NB I, 6. forduló

Vasas SC–Győri Audi ETO KC  26–40 (11–19)

Vasas SC: Mészáros (kapus) – Mihály 6, Ferenczy 3, Dubán 3, Juhász 3, Szilovics 1, Oláh 1. Csere: Farkas 7, Dombi 2, Boldizsár, Domokos, Mile, Nagy, Szabó, Varjas, Mészáros (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/5, ill. 0/1


„Rangos ellenfél látogat hozzánk, bizonyos szempontból a kézilabda ünnepe lesz ez; remélem, a helyzet feldobja annyira a lányokat, hogy sikerül majd a rövid pihenő után újra a maximumra pörögni. Szeretnénk a részcéljainkat megvalósítani és a lehető legtöbbet kihozni a meccsből” – mondta vezetőedzőnk, Konkoly Csaba a BL-címvédő Győri ETO elleni bajnoki előtti beharangozóban, amit a női kézilabda NB I 6. fordulójában rendeztek meg. Mondjuk ki, nem mi voltunk az összecsapás esélyesei a 2024/2025-ös idényben eddig veretlen, a BL-ben egyszer ikszelő, a többi meccsét megnyerő győriek ellen, ettől függetlenül maximális motivációval és elszántsággal kellett nekivágni a kezdésnek.

Az első percekben háromszor is előnybe kerültünk, és ezt követően is tartottuk magunkat, bő tíz perc után is „csak" 7–5 volt az állás az ellenfélnek. Ebben óriási szerepe volt a remekül kezdő, több bravúrt is bemutató Mészáros Virágnak és a pontosan tüzelő, ekkor már 3/3-mal álló jobbszélsőnknek, Mihály Petrának.

Ezt követően viszont visszaesett a játékunk, sok hiba csúszott be (főleg eladott labdák képében), amit az ETO rendre ki is használt, könyörtelenül – ilyen az, ha klasszisok ellen lépünk pályára. A félidő hajrájában már tíz is volt közte, ebből kettőt le tudtunk csípni, 11–19 állt az eredményjelzőn, amikor eljött a szünet.
 

A második játékrészben is becsülettel próbálkoztunk, ám a győriek folyamatosan növelték az előnyüket, annak ellenére, hogy nekünk is voltak jó periódusunk támadásban, ezt igazolja az ebben a harminc percben szerzett 15 gól. Hátul viszont nem nagyon találtuk az ellenszert, így 40-et kaptuk a 26-ra. A lányok küzdöttek, és emelt fővel vonulhattak le a pályáról.

Most szünet következik a bajnokságban, legközelebb két és fél hét múlva, november 2-án lépünk pályára. A „másik nagy” következik, az FTC otthonába látogatunk; kezdés 17 órakor.

ÉRTÉKELÉS:

Konkoly Csaba vezetőedző: „Gratulálok az ETO-nak az elmúlt időszakhoz és a tavalyi BL-győzelemhez. Amit elterveztünk, azt a bátortalanságunk részben meghiúsította. Már az elején is bizonytalanság jellemzett minket, ami az egész félidőben kitartott. A szünetben valamelyest sikerült rendezni a sorokat, a második játékrészben már mutattunk olyan fellángolásokat, amikre alapozhatunk majd a közelgő rangadóink előtt. Sokat kell még tanulnunk a pontosabb kézilabdázáshoz, a magabiztosságnak pedig alapvető tulajdonságnak kell lennie. A hibák több mint fele ki nem kényszerített volt, ebből könnyű gólokat szerzett az ETO. A részcélokból a lőtt gólok száma valósult meg.”

Farkas Johanna: „Mindig nagyon jó ilyen, világklasszisok alkotta együttes ellen játszani. Az első félidőben talán túlságosan tiszteltük őket, a másodikban mutatott produkciónk miatt viszont büszke vagyok a csapatunkra, erre kell építeni a későbbiekben.”

 


Hirdetések