Jenkei Dániel, 2024.10.09. | Vízilabda

Nagyarányú, tizenegygólos vereségbe futott bele a VasasPlaket az első BL-meccsén Barcelonában.

BAJNOKOK LIGÁJA, C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Barceloneta (spanyol)–VasasPlaket 18–7 (5–1, 4–1, 6–2, 3–3)


Barcelona, 400 néző. V: Peris (horvát), Colombo (olasz)

BARCELONETA: Porter– Vigvári 3, Granados 4, Biel 2, Tahull 4, Sanahuja 1, Perrone. Csere: Delmas (kapus), Munarríz 1, Famera, Bustos 1, Burián 1, Valls 1. Edző: Elvis Fatovic

VASASPLAKET: Lévai – Dala D. 1, Bátori 1, Djurdjics 2, Batizi 1, Lakatos S. 1, Dedovics 1. Csere: Sélley-Rauscher, Gábor L., Randjelovics, Gaszt, Mijics. Edző: Szlobodan Nikics

Emberelőny-kihasználás: 9/3, ill. 9/1

Kettős emberelőny-kihasználás: –, ill. 1/1

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1

Kipontozódott: Vigvári Vince (31. p.)


A mérkőzés előtti nap és az egész hangolódás kifogástalanul sikerült Barcelonában a VasasPlaket számára, igaz, azt ezzel együtt is mindenki tudta, hogy csoda kellene ahhoz is, hogy egyáltalán szoros meccset játsszunk tizenkét évnyi szünet után a BL-ben a CNAB bombaerős gárdája ellen.

A remények nagyjából addig éltek, amíg Bogdan Djurdjics révén 1-1-nél egalizáltunk, onnantól kezdve számolatlanul jöttek a Barceloneta góljai, Granados különösen elemében volt, de Vigvári Vince is megrázta magát, a mieink pedig a kelleténél is jóval megszeppentebb képet sugároztak magukról.

Összességében az 1-1 utáni 9-1-es részeredmény és a 18-7-es végeredmény sem fest igazán jó képet a mieink játékáról, ennél azért még a világ egyik legjobb csapata ellen is többet illet volna mutatni.

Fogjuk ezt fel egy igazi tűzkeresztségként, amelynek tanulságait levonva előbb már szombaton a szegedi bajnokin javíthatunk, majd jövő szerdán a Marseille ellen is szorosabb találkozóban bízunk, az lesz ugye a Komjádiban a hazai debütálás a Bajnokok Ligájában.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

(borítókép: Jordi Lopez)


Hirdetések