Jenkei Dániel, 2024.09.28. | Vízilabda

Élesre fordul a helyzet, országos korosztályos csapataink vasárnap a Kőér utcában kezdik a bajnoki pontvadászatot a Honvéd ellen. A vezetőedzőkkel beszélgettünk.

Hosszú, edzőtáborokkal tarkított nyár, nyári kupa, majd a szeptemberi edzések után végre élesben is bizonyíthatnak korosztályos csapataink az országos küzdelmekben. Az alapszakasz első fordulójában a Honvéddal találkozunk.

Az ifiket immár Homonnai Dániel küldi csatába vezetőedzőként, ő így beszélt a várakozásairól:

- A nyarat magunk mögött hagytuk, ennek a kemény felkészülésnek a része volt a nyári kupa is, szeptemberben pedig napi egy edzéssel folytattuk a munkát. Ez is nagyon hasznos volt, sokat kétkapuztunk, főleg OB I/B-s felnőtt csapatokkal, ami azért is fontos, mert nem vagyunk annyian, hogy egymás között tudjunk érdemben játszani. Ez persze valahol öröm is, hiszen például Tóth Martin Zétény rendre a felnőtt csapattal gyakorol, azért hiányzik tőlünk. Úgy érzem, jó állapotban van a csapat, kitart a nyári forma, de a bajnoki erőviszonyokat még nem látjuk tisztán, így semmiképpen sem szeretnék konkrét helyezésekről beszélni. Mindenesetre a Honvéd, Szolnok, OSC hármas elleni első fordulókban szeretnénk minél jobban teljesíteni. Hosszabb távon pedig az a cél, hogy igazi csapattá érjünk, hiszen van négy új játékosunk, maradtak itt az ifiből, és én is hoztam magammal fel fiatalokat a serdülőből. Az összehangolódást talán leginkább az éles meccsek segítik, így alig várjuk már a vasárnapi nyitányt.
 

Bóbis Máté  a sokra hivatott serdülőcsapat trénere lesz:

- Sokat dolgoztunk nyár óta, és nagyon bízom benne, hogy ez fog látszódni a vízben is. Sok újdonság van, ez a két korosztály utoljára több éve játszott együtt, így lépésről lépésre kell újra összecsiszolódni. Ennek megfelelően kifejezetten elvárásokat sem fogalmaznék meg, hanem a cél az, hogy minél többet fejldőjünk egyéni és csapatszinten egyaránt. Látszik, hogy lesz öt-hat kiemelkedő csapat a bajnokságban, szeretnénk felérni idővel az ő szintjükre.  Az elmúlt hetekben komoly betegséghullám nehezítette a felkészülést, de mostanra már komplettek vagyunk, így bizakodva várom a Honvéd elleni startot.

 

Takács Bálint pedig marad a jól bevált gyermekcsapat kispadján, de egy teljesen új csapattal próbálnak vitézkedni:

- A 2010-es korosztály korábban a Vasasban sajnos eléggé lyukas volt, ha őszinték akarunk lenni. Ezeket a lyukakat másfél év kőkemény munkájával a vízben és a parton valamelyest sikerült betömködni. Így tudtuk elkezdeni a mostani héthetes nyári felkészülést. Utána pedig szeptemberben egy nagyon komoly alapozást végeztünk, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan. Erő-állóképességben és taktikailag is sokat tudtunk csiszolódni. Ami pedig szintén nagyon fontos a fejlődés szempontjából, hogy nagy hangsúlyt igyekeztünk fektetni a csapatépítésre, hogy a játékosok kötődjenek egymáshoz és persze a klubhoz is. Nagyon jó kis közösséget alkotnak a fiúk, szóval ilyen szempontból elégedett lehetek. Ami a most kezdődő bajnokságot illeti, a gyerekkorosztályban nehéz esélyeket latolgatni vagy erőviszonyokat előzetesen megtippelni, mindenesetre már a Honvéd ellen egy kemény, ki-ki mecset várok, amin mindent beleadunk majd természetesen.


Hirdetések