Jenkei Dániel, 2024.08.30. | Vízilabda

Már majdnem mindenki a fedélzeten, gőzerővel végzi felkészülését a VasasPlaket, amely hosszú idő után ismét a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel majd. Új stábtagok is munkába álltak. Jövünk minden információval!

A júniusi kerethirdetés óta eltelt két és fél hónapban jutott idő a pihenésre is, az elmúlt heteket azonban már komoly munkával töltötte a 2024/25-ös idényre készülő vízilabdacsapatunk.

Az újak közül Gaszt Roland, Klár Gergely és Mijics Dávid is már bőven megismerkedett a csapattal és a Komjádival, ezen a héten pedig megérkezett montenegrói jobbkezesünk, Bogdan Djurdics is, aki a párizsi olimpia fáradalmait pihente ki, amelyen a kilencedik helyen végeztek Montenegróval.

- Természetesen magával a szerepléssel nem vagyok elégedett, sokkal több volt benne, hiszen szoros meccseket játszottunk az olaszokkal és a görögökkel is. Maga az olimpia viszont nagy élmény volt. Az utóbbi időszakban pedig pihenni is tudtam, így készen állok a vasasos szezonra. Jártam már többször itt a Komjádiban, de most először mondhatom az otthonomnak, most először fogok itt Vasas-játékosként edzeni -  adott gyors helyzetjelentést új szerzeményünk az első budapesti tréningje előtt kedd este.

Djurdics azt is elmondta, hogy tudja, hogy fiatalabb csapattal vág neki a VasasPlaket az idénynek, ami nagy kihívás lesz, különösen a Bajnokok Ligája és az ottani kiemelkedő csoportellenfelek.

 



És ha már Bajnokok Ligája, bizony, több mint egy évtized után csapatunk visszatér az elitsorozatba, a csoportkör sorsolása pedig már meg is történt, a mieink igazi sztárgárdákkal, a Barcelonetával, a Marseille-el és egy selejtezőből érkező ellenféllel (könnyen lehet, hogy a Jug Dubrovnikkal) kerültek egy négyesbe. 
 


 
MENETREND
Október 9.
Barceloneta-VasasPlaket

Október 16.
Vasas-Marseille
Október 30.
Vasas-Selejtezős ellenfél
November 12.
Vasas-Barceloneta
November 19.
Marseille-Vasas
December 3.
Selejtezős ellenfél-Vasas


Szlobodan Nikics vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és az előttünk álló feladatokról 

- Jók a benyomásaim, hathetes kőkemény munkában vagyunk, vannak új játékosok, akiket be kell illeszteni a csapatba, de haladunk ezzel is. Fontos, hogy Djurdics is csatlakozott már, és hamarosan itt lesz velünk Dedovics és Randjelovics is. Most még az úszáson és a lábtempón van a hangsúly, de játszunk közben kétkapukat is folyamatosan, a Péccsel, az UVSE-vel, és az OSC-vel is a napokban. Jövő héten pedig egy tornán veszünk részt Belgrádban a Novi Belgrád meghívására. Lesz ott is öt meccsünk négy nap alatt, külföldi ellenfelekkel. Ez a Vasas egy új és más csapat lesz, meg kell találni a legjobb felállásokat, nagy kihívás lesz, hiszen gólerős távozóink voltak, de nem panaszkodom sosem, ez a feladat, amit meg fogunk oldani. A Bajnokik Ligája hatalmas falat lesz, szerintem az egyik legnehezebb csoportba kerültünk, a világ legerősebb csapatai mellé. Az biztos, hogy komoly tapasztalatokat fogunk tudni szerezni, különösen azoknak a magyar fiataloknak lesz ez hasznos, akik a válogatottba törekednek. Ezzel együtt pedig meg kell oldani, hogy bírjuk a kettős terhelés, mert nagyon kiegyensúlyozott lesz a magyar bajnokság is, egyetlen könnyű meccsre sem számítok ott. 

 

 

Vezetőedzőnket természetesen a szerbek olimpiai aranyérméről is megkérdeztük:

- Azzal kezdeném, hogy sajnálom, hogy a magyarok végül lemaradtak a bronzról, mi a Vasas részéről pedig büszkék lehetünk arra, hogy három játékosunk benne volt az olimpiai bajnok szerb válogatottban. Ez nagy dolog, különösen például Dedovics részéről, aki utoljára Tokióban volt válogatott, és a Vasasban mutatott jó formájának köszönhetően kapott lehetőséget Párizsban, ahol abszolút bizonyított is. Láttam, hogy milyen keményen dolgoztak ezek a fiúk a sikerért, és úgy gondolom, a vasasos fiataloknak is hasznos lesz, hogy testközelből láthatják a mindennapokban az olimpiai bajnok játékostársakat a következő szezonban.

 

 

Ami a bajnoki rajtot illeti, pontos menetrend még nincs, de a mieink minden valószínűség szerint a Pécs csapata ellen kezdenek majd idegenben szeptember végén, a Magyar Kupában pedig majd a legjobb nyolc között kapcsolódunk be a küzdelmekbe.

A szakmai stáb összetétele kapcsán fejlemény, hogy az erőnléti munkáért az a Szabó András felel majd a mostani szezonban, aki a Vasas Óbudánál és a röplabda-utánpótlásunknál is dolgozik ilyen minőségben. Hamarosan beszélgetünk is vele erről az új feladatról. A csapatmenedzseri teendőket korábbi kapusunk, Jónás György látja el idén nyártól, technikai vezetőként pedig Gyöngyösi Zsolt tevékenykedik a VasasPlaketnél, aki a vízilabdautánpótlásunkban már évek óta ennek a területnek a felelőse.


Hirdetések