Nagy Dániel, 2024.08.20. | Ökölvívás

A múlt hét végén Halásztelken lépett ringbe a Vasas-Süllős nyolc ökölvívója.

Halásztelek adott otthont a Varga István és Majsai Csaba Emlékversenynek, amiről a Vasas ökölvívó-szakosztályának a versenyzői sem hiányoztak, nyolc angyalföldi bunyós lépett ringbe az eseményen.

Több vasasos győzelemnek is örülhettünk, több fitalunk is jó produkcióval rukkolt elő, ami a szeptemberi korosztályos magyar bajnokság előtt biztató előjel.

„Pintér Péter új igazolásunk, a Vasas-Süllős színeiben most lépett először szorítóba, kiváló teljesítménnyel mutatkozott be. A korosztályában rutinosnak számító versenyző parádés ökölvívást mutatott,  egyhangú pontozással nyerte meg a mérkőzését a juniorok 57 kilogrammos súlycsoportjában. Péter maradéktalanul betartotta az edzői taktikai utasításokat, roppant fegyelmezett és tehetséges fiatalról van szó. Szép jövő előtt áll, hiszen a szorgalma is megvan; köszöntjük a csapatunkban – kezdi értékelését Kovács Armand, szakosztályunk vezetőedzője. – Szabó Márk a másik junior 57 kilós versenyzőnkként szintén kiváló teljesítménnyel nyerte meg a mérkőzését a hazai pályán induló ellenfelével szemben. Márknak élete első meccse volt ez, ami viszont nem látszott rajta, magabiztosan bokszolt, otthon érezte magát a ringben; Petihez hasonlóan egyhangú pontozással nyert. Ő is nagyon fegyelmezett sportoló, sok lehetőség rejlik benne.”
 


 

„Tanai Levente az U12-es korosztályban 48 kilósok között versenyzett, és megosztott pontozással kapott ki – folytatja a szakember. – Ha az első két menetben olyan jól és bátran bokszolt volna, mint a harmadikban, akkor biztosan megvan a győzelem. Ettől függetlenül jó úton halad; jövő hónapban az ő korosztályának magyar bajnokságot rendeznek, így ez remek felkészülési lehetőség volt a számára. Petrovicsot Balázs új súlycsoportot próbált ki, eggyel fentebb, 70 kilogrammban indult a juniorok között, de sajnos nem úgy sikerült a fellépés, ahogyan azt tervezte, és kikapott. Nkanyimuo Bruno ugyanebben a korosztályban és súlycsoportban indult, és neki sem jött össze a győzelem ezen a viadalon. Dolgozunk mindkettejükkel tovább, javítjuk a hibákat. Edzőmérkőzést vívott az U12-es korosztályban Bene Péter, aki sziporkázó, harcos teljesítménnyel a második menetben feladásra késztette az ellenfelét. Ilyen bátor, kemény, harcos teljesítményt még nem láttunk tőle, ellentmondást nem tűrő bunyóval oldotta meg a feladatot. Ha ilyen hozzáállással bokszol a szeptemberi ob-n, akkor szép eredményt érhet el. A junior 70 kilós Feldicskó Dániel parázs edzőmeccset vívott, nagyon hasznos volt számára a férfias küzdelem. Ha lepontozzák az ütközetet, szerintünk ő nyert volna, ami jó előjel a közelgő Budapest és magyar bajnokság előtt. Kótai Márk serdülő +90 kilóban indult, eggyel fentebb, mint amiben májusban megnyerte a Bornemissza Gergely nemzetközi emlékversenyt. Ő is jó teljesítményt nyújtott, várja a szeptemberi magyar bajnokságot – egyedül a súlycsoportját kell még kitalálnunk, mindkettőben nyert már idén pontszerző versenyt.”


Hirdetések