Jenkei Dániel, 2024.07.28. | Vívás

Egy biztos, nem a párizsi olimpia lesz a kedvencünk az egyéni vívóversenyek kapcsán: férfi párbajtőr világbajnokunk, Koch Máté nem bírta el a terhet, és ő is az első asszóban búcsúzott. Jön majd a csapatverseny itt is.

Vasárnap déltájban masszívan görcsbe rándult a gyomrunk, és egyből visszajöttek a szombati érzések Koch Máté asszójának az elején, aki Szilágyi Áronhoz hasonlóan nem találta a ritmust, így az esélytelenebb venezuelai ellenfele, Brabiel Lugo pillanatok alatt több tussal ellépett.

Máté ugyan többször is felvillantotta az esélyét a felzárkózásnak, de összességében végül ő is nagyon simán, 15-10-re elvesztette az első olimpiai asszóját egyéniben, így ebben a műfajban négy évet legalább várnia kell a folytatásra.

Ahogy elmondta, nagyon sajnálja, hogy nem tudta a pástra "kitenni", amit elképzelt és amiért rengeteget dolgozott az elmúlt években. Megpróbált mindent, de újra és újra elvesztette a fonalat, görcsössé vált, azt pedig nyíltan vállalta, hogy ez így blama számára, hiszen ezt az asszót esélyesként illett volna megnyernie. Mondandóját pedig már rögtön a kiesés után azzal zárta, hogy pénteken meg kell verni Kazahsztánt a csapatversenyben.

Máté esetében azt tudjuk mondani, hogy most átesett a tűzkeresztségen, és biztos, hogy lesz még sansza ötkarikás versenyen egyéniben nagyot alkotni, de ennél sokkal fontosabb, hogy Nagy Dávidékkal közösen a csapatversenyen már itt Párizsban megszerezhetik a hőn vágyott érmet.

Hajrá, Máté! Hajrá, Vasas!


Hirdetések