Jenkei Dániel, 2024.05.29. | Szabadidősport

Két hónap sem telt el a vasasos Footgolf-szekció megalakulása óta, máris Vasas-játékosok álltak a szlovák és a magyar bajnokság fordulóinak dobogóin. Alapítótagjaink közben pedig a válogatottkeretbe is bekerültek.

A Vasas-footgolf kulcsszereplője, korábbi válogatott labdarúgónk, Juhár Tamás a magyar bajnokság májusi, Balatonudvariban rendezett fordulóján villantotta meg a focilabdával képességeit és lépett a szenior dobogó 3. fokára.
 


 


Eközben a szintén vasasos Flink János a szlovák bajnokság Malackyban rendezett versenyén szerezte meg a kimagasló képességű szlovák szeniorjátékosok mezőnyében az előkelő 3. helyet.
 


A magyar bajnokság június elején, a büki Greenfield Golf Club pályáján folytatódik a Footgolf világszövetség (FIFG) támogatásával egy kiemelt nemzetközi versennyel, közel 190 európai és tengerentúli játékos részvételével.


További közelmúltbeli jó hír footgolfosaink háza tájáról, hogy több sportolónk is válogatott meghívót kapott Bacskai Bence szövetségi kapitánytól. Juhár Tamás, Flink János és Zsuppán Péter a szenior válogatott keret tagja lett, míg Nagy István a férfi nemzeti együttesé. Májusban egymás elleni mérkőzésekkel kezdték meg a keret tagjai a felkészülést a decemberi, törökországi Európa-bajnokságra.

 


Hirdetések