Jenkei Dániel, 2024.05.26. | Vívás

Fantasztikus napot zártak a Vasas vívói az országos bajnokság csapatküzdelmeiben: aranyérmes lett a női és a férfi kardcsapat, valamint a férfi párbajtőrözők is. Naná, hogy az éremtáblázat elején is klubunk végzett összesítésben.

Nem kellett sokat várni vasárnap a legnagyobb bravúrra: már ebédidőben megszületett a csapatküzdelmek első Vasas-aranya a Ludovikán. A női kardcsapat aranyérme azért hatalmas nagy szó, mert a Katona Renáta, Bende Barbara, Domonkos Emese, Spiesz Anna négyes a három világbajnokkal felálló BVSC-t győzte le a fináléban. Méghozzá egészen magabiztosan!

Azt csak zárójelben tesszük hozzá, hogy ez a fényes siker talán Katona Renátának kellett leginkább, aki igencsak nemtelen és sportszerűtlen nyilvános üzenetet kapott az ob előtti napokban, olyan helyről, ahonnan legkevésbé várta volna az ember…
 


Szóval aranyosan indult a nap, és mondhatjuk, hogy utána már csak a két kötelezőt kellett hozni, de azért a vívás nem ennyire egyszerű…

A férfi kardcsapat Szilágyi Áronnal, Rabb Krisztiánnal, Dallos Benedekkel és Vigh Benedekkel a fedélzeten mondjuk valóban nagyon magabiztosan utasított maga mögé mindenkit, a fináléban például a TFSE-et győzték le tíz tussal. 
 


A két férfi párbajtőrcsapatunk pedig házi elődöntőt vívott egymással, amelyből a Bányai Zsombor, Nagy Dávid, Koch Máté, Bakos Bálint kvartett, tehát az első számú csapatunk jött ki győztesen a papírforma szerint. Utána pedig az MTK-t is felülmúlták a döntőben, igaz a vártnál jóval nagyobb izgalmak közepette. De az aranyat nem kell magyarázni.

Így aztán jöhetett az előre kitervelt Vasas-fürdőköntösös győztes fotó, amivel egyébként a legendás Kulcsár Győzőék előtt is tisztelegtek a fiatalok, a régi idők divatját megidézve.
 


És persze dicséret a már említett Vasas II-nek is, amely Antal Mátéval, Fenyvesi CsabávalKulcsár Viktorral és Csabai Mátéval a soraiban lett végül negyedik, igaz, a még fiatalabb vasasosok is nagyon szerették volna megnyerni azt a bronzmedált.

Női párbajtőrben szintén a fiatalság dominál nálunk, ott hetedik lett a Fehértói-Nagy Lili, Fekete Bosziljka, Gábor Ágnes, Szondi Laura vasasos négyes.


Összességében azonban a három csapatarannyal és a tegnapi remek egyéni eredményekkel ismét egészen fényűző országos bajnokságot zárt pasaréti vívóműhelyünk, megnyerve az éremtáblázatot is, amiért elismerés a sportolóknak és a szakembereknek.


Hirdetések