Gy. Szabó Csilla, 2024.05.24. | Sportlövészet

Három utánpótláskorú sportolónk, Bozóki Laura, Csikász Panni és Kunos László vett részt az target sprint világkupa-sorozat olaszországi állomásán az elmúlt hétvégén. A bolzanói városban, Orában, Csikász egyéni csúcsot ért el az egyik futamban.

Újabb világkupa állomáson szerepeltek a Vasas síszakosztályának azon versenyzői, akik nyaranta a target sprint eseményeken való részvétellel készülnek a téli biatlon szezonra. Az áprilisi, Hódmezővásárhelyen rendezett viadalt követően, most Olaszországba utaztak.

„Az egyéni verseny délelőtti futamában olyan jól ment a versenyzés, hogy a harmadik helyen sikerült célba érnem – számolt be a világkupa részvételről Csikász Panni, aki az 5:08-as eredményével új egyéni csúcsot ért el Orában. – A délutáni döntőben sajnos már rosszabbul mentem a váratlan nagy meleg miatt. Mivel régóta küzdök a post-Covid egy speciális fajtájával, számomra ez különösen megterhelő volt. Végül a nagyon erős mezőnyben a hetedik helyen végeztem. Összességében a futásom és a lövészetem egyaránt jól sikerült, elégedetten tértem haza.”


Csikász Panni a rajtban, jobbról a második

 

Panni junior mix párosban a Cél-Tudat SE versenyzőjével Tunyogi Adorján Csabával állt rajthoz. Az első versenyben a hetedik (8:11.9), a másodikban pedig az ötödik helyen (7:57.8) végeztek.

„Nagyon közel voltunk a hatodik helyezett duóhoz, mindössze három másodperccel maradtunk le mögöttük. Ezért nagyon összekaptuk magunkat a másodikra, ami olyan jól sikerült, hogy végül ötödikek lettünk” – tette hozzá Csikász Panni, aki hibátlan lövészetttel járult hozzá az eredményes hajrához.

A Bozóki Laura és Kunos László alkotta vasasos duó a junior mix párosok első versenyében közvetlenül Csikászék mögött végzett a nyolcadik helyen (9:13.6), a másodikban viszont már az egyik olasz kettős mögött 8:48.7-tel, tehát ők is javítottak eredményükön, ám helyezésükön nem sikerült. Igaz, számukra már a megérkezés sem volt könnyű, nemhogy a versenyzés.


Kunos László (baloldalt) a lőállásban

„Sajnos útközben lerobbant az autónk és igazi kálvárián mentünk keresztül, mire kaptunk egy cserekocsit – számolt be korántsem kellemes kalandjukról Kunos László. – Pedig másfél órányira voltunk csupán a céltól. A hajnali öt órás indulásból, éjfél utáni érkezés lett, ami nem azért volt különösen nehéz, mert a délutáni edzésekből kimaradtunk, hanem azért, mert borzasztó fáradtan kellett másnap versenyeznünk. Ilyen körülmények között a futást természetesen egészen jól le tudtam hozni, a lövészetem során azonban nem tudtam koncentrálni. A két futamos egyéni verseny első része nagyon rosszul sikerült, a másodikra azonban már összeszedtem magam. A vasárnapi mix váltóra már sikerült picit pihennünk, de én ilyen körülmények között azért messze voltam a csúcsformától. Bevallom őszintén, hogy ez a kaland elvette a kedvemet a target sprinttől, inkább a téli biatlon szezon alapozására fogok koncentrálni ezen a nyáron.”

Bozóki Laura viszont a váratlan nehezítő körülmények ellenére sem volt csalódott.

Különösebb elvárások nélkül utaztam Olaszországba, így ahhoz képest szerintem kifejezetten jól versenyezte. A lövészettel vagyok inkább elégedettebb, de önmagamhoz képest a futás sem volt rossz. Végül a kilencedik helyen végeztem, ami ebben az erős mezőnyben számomra megfelelő teljesítmény” – értékelt Bozóki Laura.

 


Hirdetések