Gy. Szabó Csilla, 2024.05.23. | Kosárlabda

Negyedik helyen végzett a Vasas Akadémia leány kadett együttese a Szekszárdon megrendezett nyolcas A döntőben. A Sopron elleni nagyszerű kezdést követően, az éremszerzéshez is nagyon közel álltak.

A kadetekből álló junior B csapatunk április végén már érdekelt volt egy korosztályos fináléban. Az U18-asok B döntőjében 5., így összesítésben 13. helyen végzett együttes május második hétvégéjén saját korosztályában, vagyik az U16-ban, már a legjobbakkal mérte össze tudását, hiszen az A döntőbe kvalifikálta magát.

A Szekszárdon megrendezett finálé első találkozóján a Soproni Darazsak ellen lépett pályára a Nenad Markovic által irányított csapat és tízpontos 65-55-ös győzelmet aratott. Az igen kemény meccs a hajrában dőlt el, s bár a harmadik negyedben akadémistáinknak volt egy kisebb hullámvölgye, keményen dolgozva visszajöttek a meccsbe, és megfordították azt. Mayr Lara 21, Csercsa Eszter pedig 15 ponttal járult hozzá a sikerhez. Előbbi 37-es VAL-értékével a mezőny legjobbja volt.

Nagyon készültünk a mérkőzésre – idézte fel a Sopron elleni nagy csatát Nenad MarkovicA hetedik helyen jutottunk be a nyolcas döntőbe, a papírforma szerint tehát nem nekünk állt a zászló a fináléban. Az első találkozóról tudtuk, hogy kemény meccs lesz, ahogy azt is, hogy az utolsó öt percben dől majd el az elődöntőbe jutás sorsa. A lányok nagyon elszántan küzdöttek, végsőkig harcoltak, ennek lett eredménye a győzelem és a négy közé jutás.”


Mayr Lara (11) a mezőny legjobbja volt a Sopron ellen

 

Az elődöntőben a BEAC-Újbuda következett, amelytől 51-47-es vereséget szenvedtek akadémistáink, majd a bronzmeccsen az NKA Pécstől kaptak ki 78-57-re. Ezzel a negyedik helyen végeztek.

A második találkozónk még keményebb volt, de így is csak kevéssel maradtunk alul fővárosi riválisunkkal szemben.  A Pécs elleni harmadikra pedig már túlságosan elfáradtunk. Reálisan nézve, a BEAC ellen nagyobb esélyünk lett volna az éremszerzésre. Nagyon szerettem volna, ha a lányok felállhatnak a dobogóra, ezért őket sajnálom most a leginkább azért, hogy ez nem sikerült. Összességében azonban maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel és az eredményükkel is, hiszen a bajnokság elején, különösen a második körben, amikor győzelem nélkül álltunk, óriási kihívásnak tűnt, hogy bejussunk az A döntőbe. De bíztunk a csapat erejében, és az eddig elvégzett munkában, így sikerült a nyolcas döntőbe jutást kiharcolnunk. Ott a jó kezdést követően viszont már nem tudtuk kihasználni kedvező sorsolásunkat, pedig nagyon közel voltunk az éremszerzéshez. A történtekből mindenképpen tanulnunk kell. Mindezek ellenére úgy gondolom, nagyon jó munkát végeztünk idén, a játékosok sokat fejlődtek egyénileg és ezt Szekszárdon be is bizonyították” – zárta értékelését Nenad Markovic, aki valamennyi kosárlabdázója teljesítményével elégedett. Mindannyian elhivatottan és keményen edzettek, s ennek a munkának lett eredménye a 4. helyezés.

Fotók: hunbasket


Hirdetések