Jenkei Dániel, 2024.05.07. | Vízilabda

Tizenkét év után reális esély kínálkozik a VasasPlaket számára, hogy ott legyen az OB I döntőjében. Ehhez kétszer le kell győzni a BVSC-t. Szerdán este a Komjádiban kezdünk.

Bizonyos szempontból jogos volt az elődöntőt hirdető posztunk kapcsán a Facebookon érkezett komment, hogy már az elmúlt két évben is volt sansz a fináléra, hiszen csapatunk tavaly és tavalyelőtt is elődöntőzött az FTC, illetve az OSC ellen.

Az már más kérdés, hogy reálisan kevés sansz kínálkozott, hiszen mindkét esetben nagyon hátrányos kiindulási helyzetben voltak a mieink, és nem is sikerült borítani a papírformát.

Nos, ehhez képest most a BVSC ellen 3-3-ról indul a 7 pontig tartó csata, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy két meccset kell nyernie az egyik félnek, vagy rendes játékidőben, vagy döntetlen esetén ötméteresekkel.

A pályaelőny nálunk, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy szerdán 20.45-kor a Komjádiban kezdünk (jegyinfók itt), pénteken 17 órakor a Szőnyi úton jön a második meccs, ha pedig szükséges, akkor vasárnap 20 órakor visszatér a párharc a Komjádiba.

 


Bár Bátori Bence jogosan azt mondta, nem érez extra rivalizálást a két csapat között, olyan szempontból azért mégis különleges a meccs, hogy az elmúlt években igencsak szoros és változatos kimenetelű csatákra került sor.

Csak az idei szezont nézve, az Eurokupa-selejtezőben egy utolsó másodperces góllal nyertünk, utána jött egy nagyon fájó vereség a Szőnyi úton, majd pár hete a visszavágás a Komjádiban. Végül pedig a zárófordulóban csúsztunk be a vasutasok elé a középszakasz második helyére, így lett miénk az elődöntős pályaelőny.


Szlobodan Nikics vezetőedző  így nyilatkozott honlapunknak a párharc előtt:
- Volt most egy kis időnk, ami mindenképpen hasznos, mert így fel tudunk készülni arra, hogy a legjobb arcunkat mutassuk a legfontosabb meccseken. Kicsit regenerálódtunk, pihentünk, majd volt egy igazán kemény hetünk, rengeteg munkával. Most pedig már minden fókusz a BVSC-meccsen van, hiszen ez egy nagy lehetőség a játékosoknak és az egész klubnak, hogy elérjünk egy újabb lépcsőfokot az építkezésben. A döntős szereplés mindenképpen sikeressé tenné a szezonunkat, de nem szeretnék különösen nagy nyomást helyezni a játékosaimra. Mentálisan kell toppon lenni, igazi csapatként viselkedni, mert az a döntő az ilyen kulcspillanatokban. Úgy érzem, fizikailag rendben vagyunk, azzal a részével nem lesz gond. Ha az első meccset sikerre tudjuk vinni, minden sokkal egyszerűbbé válik ebben a párharcban számunkra. Ami pedig a BVSC-t illeti, jól ismerjük őket, szoros meccseket játszunk velük mindig. Tiszteletreméltónak tartom, ahogy Kemény Kristóf dolgozik velük és amilyen eredményesek, függetlenül attól, hogy jövőre már nem ő lesz az edzőjük. 
Szerb vezetőedzőnk a szurkolókra is nagyon számít a párharcban:
- Pont a napokban néztük vissza a videózáskor, és jó volt látni, hogy a legutóbbi BVSC-meccsen egy hangos keménymag biztatott minket a Komjádiban. Szerintem összességében a Vasas mögött van a legnagyobb szurkolói bázis a magyar vízilabdában, legalábbis a tavalyi Eurokupa-döntő óta ez a véleményem. Ha csak egy részük velünk lesz most az elődöntőben, az már hatalmas támogatást jelent nekünk, és növeli az esélyeinket.


Aki pedig mégsem tudna ott lenni szombat este a Komjádiban, az a Vasas SC youtube-csatornáján követheti élőben a fejleményeket. 

Végül, de nem utolsósorban hallgassuk és nézzük meg Bátori Bencét, akivel felvezetőnkben érintettük a pihenést és a kemény munkát, a rivalizálást, a pályaelőnyt, és a Real-Bayernt is.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések