Jenkei Dániel, 2024.05.07. | Vívás

Koch Máté ezúttal Calíban szerzett GP-bronzérmet, ezzel ismét ő vezeti a világranglistát, de nem lehetett panasz Nagy Dávidra, Katona Renátára és Rabb Krisztiánra sem.

Kolumbia és Dél-Korea, Magyarországról nézve a világ két másik felén vívtak GP-versenyt párbajtőrözőink és kardozóink.

Előbbieknek Calíban rendeztek GP-t, amelynek ugye sajátossága, hogy csak egyéni verseny szerepel a programban, így ott volt lehetőség a bizonyításra.

Nos, Koch Máté meg is tette, amit megkövetelt a haza, hiszen bronzérmes lett, amivel sikerült visszavennie a világranglista-vezető pozícióját. A dobogóig vezető úton búcsúztatott egyéni olimpiai bajnokot, de elbánt például a legendás Kulcsár Győző olasz színekben versenyző unokájával is, megálljt pedig csak a japán klasszis, Kano parancsolt neki az elődöntőben, aki utána Siklósi Gergelyt is legyőzte az aranyért.

És ha már magyar szereplések, valamennyi magyar versenyző kiválóan teljesített az olimpiai csapatból, így másik vasasos sportolónk, Nagy Dávid sem lehetett elégedetlen a tizehat közé jutásával.
 


fotók: FIE
 

 

És akkor jöjjön a kard: Szöülből, szintén GP, viszont nagy hiányzókkal. Többek között Szilágyi Áronnal, aki a budapesti vk-n szerzett sérülése kapcsán (nagyon helyesen) nem sieti el a visszatérést. Hiányában a férfimezőnyben Rabb Krisztiánért izgulhattunk a Vasasból, aki ismét hozta magát, hiszen feljutott a főtáblára, onnan azonban már nem volt tovább. 

Katona Renáta pedig a női mezőnyben szerepelt remekül, világbajnokunk egyedüli és a legjobb magyarként jutott el a tizenhatig, a főtáblán ukrán és amerikai ellenfelet is legyőzve. Ez a tizenharmadik hely is egy fontos lépés volt - ha más nem fejben - az olimpiai álom felé.
 


Hirdetések