Gy. Szabó Csilla, 2024.05.05. | Kosárlabda

Tizennégy pontos győzelmet arattak akadémistáink a TF-BP otthonában. A 7. helyért zajló párharc második, egyben utolsó mérkőzésének így magabiztos előnyből vághatunk neki. Vezetőedzőnk, Stephen Arigbabu szerint, ennek ellenére úgy kell készülni a találkozóra, mintha most kezdődne csak a küzdelem.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. A 7. helyért. I. mérkőzés

TF-BP – Vasas Akadémia 77-91 (16-17, 19-20, 22-30, 20-24)

TF-BP: Dancsecs (25/18), Karosi (14/12), Szántó (4), Szanyi (4), Anda (4). Csere: Gémes (2), Kelenföldi (19), Simon (3/3), Tömösváry (2).

Vasas: Fekete (14/3), Takács (13/6), Cseh (6/6), Farkas (8/3), Olasz (10). Csere: Filipovic (17/3), Andrássy (16/6), Kelemen (4), Pleesz Á. (1), Bagó (2), Medve.


Idegenben kezdtük meg a 2023/24-es bajnokság utolsó párharcát. A TF-BP ellen a 7. hely megszerzése a tét, miután a rájátszásban előbb a Cegléd, majd pedig a Nyíregyháza gárdájával szemben maradtunk alul.

A fővárosi összecsapás a hazaiak kosarával indult, amelyre Olasz Ádám válaszolt (2-2). A folytatásban a kék-fehérek voltak lendületesebbek, öt pontnyira elhúztak (7-2), Olasz újabb, és Andrássy Géza három duplájával azonban a 6. percben vezetéshez jutottunk. Nagy csata alakult ki a két együttes között, Farkas Attila büntetőjével pedig mi zárhattuk a negyedet minimális, egypontos előnnyel.

A második negyedet ismét a TF kezdte jobban, a játékrész közepére már nyolc ponttal, vagyis 29-21-re vezetett ellenfelünk. Nagyon rosszul támadtunk, a vendéglátók 61,9%-os dobóátlagával szemben, nálunk csupán 36,4% szerepelt a statisztikában. A folytatásban azonban mind a védekezésben, mind a támadásban feljavult a teljesítményünk, a játékrész végén pedig Fekete Viktor, Filipovic Igor és Takács Dániel találataival nemcsak kiegyenlítettünk, de kétpontos vezetéshez is jutottunk. A nagy szünetre így 37-35-ös előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.


Cseh Botond és Andrássy Géza összehangoltan védekezik a Ludovikán

A szünetet követően Olasz jó megmozdulásai következtek, két közeli kosara révén a 22. perc elején már hat ponttal vezettünk. Farkas egy triplával, Kelemen Ádám egy duplával, Filipovic pedig egy hármassal csatlakozott hozzá és máris tizenkét pontosra nőtt az előnyünk (49-37). A folytatásban sem enyhült akadémistáink részéről a nyomás, Andrássy és Fekete pontos távolijával pedig a 28. percben már huszoneggyel vezettünk (65-44). Ezt a nagy arányú különbséget ugyan nem tudtuk a játékrész végéig megőrizni, de még így is tízzel a vendéglátok előtt maradtunk (67-57).

Az utolsó negyed Filipovic, Olasz és Fekete kosaraival indult, s így a 33. percre ismét megnyugtató tizenhat pontos előnyhöz jutottunk (73-57). A házigazdák a 34.-ben szerezték az első pontjukat, igaz az nyomban egy tripla volt (73-60). Ezt követően felváltva estek a kosarak, a két csapat közötti különbség nem változott lényegesen. Az utolsó percekben azonban akadémistáink még egy rohamot indítottak, Fekete, Andrássy és Kelemen pontjai révén, majd Takács triplájával a 39. perc végére tizenkilenc pontosra nőtt az előnyünk. Az utolsó percben a TF-BP játékosai is belehúztak, a mérkőzés végkimenetelén azonban már nem tudtak változtatni. Biztos előnnyel a tarsolyunkban várhatjuk a csütörtöki második találkozót.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak mai teljesítményükhöz. Tizennégy ponttal vezetünk a csütörtöki visszavágó előtt, ennek ellenére úgy kell játszanunk, mintha 0-0-ról indulnánk.”

Fotók: hunbasket

 

 


Hirdetések