Gy. Szabó Csilla, 2024.05.01. | Curling

Kettős Vasas-győzelemnek örülhettünk a hétvégén megrendezett egyéni országos bajnokságon, Dencső Blanka és Szabó Gergely egyaránt első alkalommal ünnepelhetett ob-győzelmet ebben a számban. A férfiak mezőnyében Nagy György is a dobogóra állhatott, ő bronzérmet szerzett.

A hazai szövetség és a Westbay Kft. közös rendezésében, az egyéni küzdelmekkel zárult a curling országos bajnokságok sorozata az elmúlt hétvégén. A különleges megméretés a játékosok technikai képzettségét hivatott felmérni, ezért a szezon végén szívesen részt vesznek rajta a versenyzők. Utoljára 2022-ben, Szekeres Ildikó nyert klubunk szineiben egyéni ob-t, a férfiak között pedig 2019-ben Nagy György védte meg 2018-as címét.

A végrehajtandó feladatsor mindenki számára azonos és jól ismert, a legfontosabb dobásokat tartalmazza. A versenyzők teljesen magukra vannak utalva, egyedül dobnak, söpörnek, határozzák meg a célt és a sebességet. Idén négy női és kilenc férfi nevezés érkezett a szövetséghez, így utóbbiak esetében kifejezetten nagy volt a küzdelem. A döntőbe ugyanis csak négyen kerülhettek, és a középdöntőbe is csupán nyolcan.


A női verseny érmesei, középen Dencső Blanka az idei egyéni bajnok

A hölgyek mezőnyében Dencső Blanka magabiztosan szerezte meg karrierje első egyéni ob aranyát.

„Az volt az elsődleges célom, hogy a korábbi eredményemen javítsak – tudtuk meg Dencső Blankától, a Vasas curlingszakosztályának igazgatójától, aki nem titkolta, hogy a jó hangulat is hozzájárul a verseny vonzerejéhez. – Ez egyértelműen sikerült, a győzelem már csak hab a tortán. Ráadásul így lett teljes az éremkollekcióm, hiszen ezüst és bronzérmet már korábban is nyertem. Az is kifejezetten izgalmas, hogy a férfiak és a nők ugyanazt a feladatsort hajtják végre, így a saját teljesítményünket az övékhez is viszonyíthatjuk. A középdöntőben elért kilencvenhárom pont eddig a személyes rekordom, aminek nagyon örülök. A következő cél, hogy egyszer én is tudjak százast dobni, ami csak keveseknek adatott meg idáig a hazai mezőnyben.”

Első egyéni ob-címét nyerte Szabó Gergely is, aki a döntő előtt kétszer is átlépte a száz pontos álomhatárt. A fináléban ugyan csak 99-et dobott, míg Nagy György 110-et, Fóti Balázs 104-et, ám az összesítésben így is ő bizonyult a legjobbnak, a kifejezetten kiélezett nagy csatában.


A férfiak mezőnyében két játékosunk is érmet nyert, Szabó Gergely (középen) aranyat, Nagy György (jobbról) bronzot

„Minden évben elindulok az egyéni ob-n is, mert kifejezetten jó gyakorlásnak és erőfelmérésnek tartom – értékelt Szabó Gergely, aki a korábbi vegyes csapatban szerzett arany mellé idén nyert először férfi csapat és férfi egyéni elsőséget. – Persze a győzelemnek is örülök, már csak egy vegyes páros siker hiányzik a gyűjteményből. Az idei év nagyon jól sikerült a számomra, nagyon büszke vagyok ezekre a győzelmekre. A G-Force-szal szerzett arany bizonyára lendített az egyébként is jó formámon, hiszen nagyon színvonalas és szoros küzdelemben nyertem. A döntőben minden tudásomra szükségem volt a győzelemhez.”

A szezonnak azonban még nincs vége, a Magyar Kupa-küzdelmeivel zárul május 12-én.

Egyéni országos bajnokság. Kamaraerdei Curling Club.
Nők:
1. Dencső Blanka (Vasas SC) 265 pont,
2. Szabó Enikő (FTC) 235, 3. Pintér Zsuzsanna (SSC) 212.
Férfiak:
1. Szabó Gergely (Vasas SC) 302, 2. Fóti Balázs (FTC) 300, 3. Nagy György (Vasas SC) 295.

 


Hirdetések