Jenkei Dániel, 2023.04.28. | Vízilabda

Szombaton 18 órától A-Híd VasasPlaket-Savona Eurokupa-döntő visszavágó a Komjádiban, tömött lelátók előtt. Ha minden jól alakul, ez lehet a szezon meccse!

Nagyon régen volt már ekkora érdeklődés vízilabdameccs kapcsán, hétfőtől csütörtökig szinte egymásnak adták a kilincset a Vasas-drukkerek a Fáy utcában, hogy már elővételben megválthassák a jegyüket a Vasas-Savona Eurokupa-döntőre.
 


Tény és való, hogy az utóbbi húsz évben volt két BL-bronzérmünk vízilabdában, ami óriási szakmai értékkel bír, de trófeát utoljára 2002-ben nyertek a piros-kék pólósok, méghozzá Zágrábban, a Mladost elleni KEK-döntőben.

A helyzet most ennél is ideálisabbnak tűnik, hiszen a két héttel ezelőtti olaszországi döntetlen után hazai pályán játszhat a kupáért az A-Híd VasasPlaket.
 


Varga II Zsolt, Varga Tamás és a Vasas-szurkolók 2002-ben Zágrában (köszönet a fotóért Plézer Jánosnak) 

 

Szlobodan Nikics vezetőedző így vélekedik a szombati összecsapásról:

- Nagy nap lesz a szombati, de a csapatban azt próbálom erősíteni, hogy nyugodtnak kell maradnunk, és kontrollálnunk kell a visszavágót. Vannak tapasztalt játékosaim, akik már éltek át sok ilyen szituációt, így meg kell tudnunk ezt oldani. Ami a játékot illeti, ahogy az eddigi összes Budapesten sikerrel megvívott Eurokupa-meccsünk kapcsán, most is a védekezés lesz a kulcs. Arra kell fókuszálnunk, hogy kevés gólon tartsuk a Savonát. Egészen szerdáig kemény edzéseket tartottam, most pedig már élesítjük a formát, ebben segítségünkre volt a Budapesten készülő Galatasaray csapata, akikkel több közös gyakorlásunk is volt. Látjuk, hogy körülöttünk mennyien dolgoznak azért, hogy sikeres esemény legyen a szombati, a csapat pedig a vízben fog mindent megtenni ugyanezért.

 

A sok nagy csatát megélt, kétszeres olimpiai bajnok Szava Randjelovics pedig a társakat is próbálja felkészíteni a helyzetre:



A Vasas-Savona találkozó szombaton 18 órakor kezdődik, és az M4 Sport+ csatornán, valamint a LEN hivatalos felületén is követhető élőben.
 

FRISS JEGYINFORMÁCIÓK 

Óriási volt az érdeklődés az elővásárlás során az április 29-i Vasas-Savona Eurokupa-döntő belépőire, így legfeljebb csak 300 jegy vár majd gazdára szombaton a meccshelyszínen.

A Komjádi-uszoda Komjádi Béla utca felőli bejáratához kitelepült pénztár 15 órakor nyit szombaton. A helyszínen már csak készpénzes fizetési lehetőség van, Vasas-függő jegyet pedig kizárólag a plasztikkártya felmutatásával lehet váltani.

Nagyon fontos, hogy akik elővételben váltottak Vasas-függő jegyet, mindenképpen hozzák magukkal a mérkőzésre a Vasas-függő kártyájukat, mert csak azzal tudnak belépni. (Kapunyitás: 16.30)

A pápalátogatás miatti lezárásokat, korlátozásokat is érdemes figyelembe venni a meccsre való érkezéskor, erről itt találhatóak információk.
 
Már csak egy nap, és találkozunk a Komjádiban! Hajrá, A-Híd VasasPlaket!
Visszakerül a zászló!

Mint ismeretes, a savonai első meccsen sajnálatos atrocitás érte a Vasas két hölgyszurkolóját, akiktől egy Vasas-zászlót is eltulajdonítottak. Nos, mostanra úgy tűnik, hála az olasz felek komoly fellépésének, a zászlóügy megnyugtatóan zárul.
A milánói főkonzulátusról ugyanis már megérkezett Budapestre az ereklye, és ahogy a képen is látszik, Olaszországban tényleg a legfelsőbb szinteken kezelték az ügyet, amiért köszönet Csiszár Jenő milánói főkonzulnak, a savonai rendőrség részéről pedig  Barbara Marchese és Luca Magnani felügyelőknek. 

Hirdetések