Nagy Dániel, 2024.10.22. | Kézilabda

Érvényesült a papírforma, magabiztos győzelemmel jutottunk tovább az Orosháza ellen a női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában.

Magyar Kupa, 3. forduló

Zengő Alföld Orosházi KA–Vasas SC 24–34  (11–17)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) – Mihály 4, Boldizsár, Dubán 2, Juhász 4, Szilovics 5, Oláh 5. Csere: Farkas 5, Dombi 3, Ferenczy 2, Nagy 2, Domokos 1,  Erdős 1, Szabó, Varjas, Mészáros (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3


A női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában már a Vasas is becsatlakozott a sorozatba, az első ellenfelünk az NB I/B-s Orosháza volt, amely nem kezdte jól az idényt, az első győzelmét azonban éppen a múlt héten szerezte meg a másodosztályban. Ahogyan Konkoly Csaba vezetőedzőnk fogalmazott a találkozó előtt, a továbbjutásért utaztunk el ellenfelünk otthonába, ezen kívül részcélokat is kitűzött a mesterünk.

A hazaiak szereztek vezetést, rögtön a meccs első támadásából, ám mint később kiderült, ekkor voltak előnyben utoljára a találkozón, ugyanis hamar fordítottunk, pár perc alatt megnyugtató előnybe kerültünk; hét perc után 6–1 volt ide az állás. Az orosháziak azonban nem adták fel, sokáig látótávolságban maradtak (8–11 a 20. percben). A félidő hajrájában aztán növeltük a különbséget, hatgólos fórban voltunk, amikor elérkezett a szünet (11–17).
 


 

A második játékrészben tovább nyílt az olló, a hajrá elején már 14-gyel is elhúztunk; az építkezés közben pedig egy debütánst is köszönthettünk, a 2007-es születésű Erdős Helga góllal mutatkozott be az első csapatunkban.  Az utolsó percekben valamennyit faragott a hátrányából az Orosháza, végül 34–24-re nyertünk, és jutottunk tovább a Magyar Kupa következő fordulójába.

Legközelebb ismét a bajnokságban lépünk pályára, november 2-án az FTC otthonába látogatunk; kezdés 17 órakor.

ÉRTÉKELÉS:

Konkoly Csaba vezetőedző: „Nagyon elégedett vagyok, azt nyújtották a lányok, amit kellett, illett. Az osztálykülönbség végig jelen volt a meccsen, domináltunk, csapatként és egyénileg is jól teljesítettünk. Támadásban és védekezésben is rendben voltunk. A bemutatkozó Erdős Helga egy félidőt tudott játszani a balszélen, ami külön öröm!”


Hirdetések