Jenkei András, 2019.01.20. | Röplabda

A Magyar Kupa elődöntő első összecsapásán,  remek meccs után került minimális előnybe a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsabai RSE 3-2 (20, -21, 16, -21, 12)
Folyondár utca, 400 néző.

Vezette: Ujházi, Adler

Vasas: Ana Tiemi 12, Kostelanská 13, Ambrosio 8, Villám L. 12, Török 17, Abdulazimova 13. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály, Erzen 1.
Vezetőedző: Jakub Głuszak

Békéscsaba: Mlinar 9, Medic 11, Tálas 1, Bokan 8, Bodnár 11, Perovic 11. Csere: Molcsányi (liberó), Ivanovic 16, Fábián 1, Glemboczki, Bodovics, Szedmák.
Vezetőedző: Bogdan Paul

Kupaellenfelünk kerete az utóbbi hetekben tovább erősödött, valamint szakvezetőt is váltottak. Ennek tükrében sem számíthatott könnyed estére csapatunk, amely aztán egy végletekig kiélezett találkozót nyert meg 3:2-re.

Jól kezdtünk, a mérkőzés első szakasza elsősorban Ana Tiemi nagyszerű nyitásairól szólt (csapatkapitányunk a későbbiekben is nagyot alakított). A megszerzett előnyt aztán a szett zárásáig sikerült megőriznünk. A folytatásban is egy ideig mi diktáltuk a tempót, de a csabaiak a játszma közepén átvették a vezetést, és kiegyenlítették a szettarányt. A harmadik felvonásban ismét fordult a kocka, a végjátékban komoly előnyt kialakítva jutottunk ismét vezetéshez. A kiélezett csata a negyedik szettben is folytatódott, 20:18-as vezetésünkig nagyon úgy tűnt, hogy meglesz a hőn áhított előny a visszavágóra, ám ekkor minden összekuszálódott, rengeteget hibáztunk, csupán egyetlen pontot tudtunk hozzátenni a korábban szerzettekhez...
Eleinte a mindenről döntő szett is a vendégekről szólt, és amikor már kezdett reménytelennek tűnni a dolog, akkor tért magához csapatunk. Elszántan és pontosan röplabdáztak a lányok, szép támadásokkal fordítottunk és nyertük meg a mérkőzést.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések