Dobos Sándor, 2018.03.06. | Jégkorong

Gólgazdag mérkőzésen 7-5-re kikapott a Market-Vasas a Tüskecsarnokban. A MAC elleni visszavágó egy hét múlva következik.

U20-as magyar bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés:

MAC Budapest–Market-Vasas 7-5 (2-1, 2-0, 3-4)
Gólszerzők
: Molnár D. (18., 48.), Majoross (19., 50.), Kedves (36.), Korchma (37.), Tóth G. (59.), illetve Csiki (8., 48.), Varga T. (52., 55.), Tornyai (49.)

Igaza lett Czakó Barnának, csapatkapitányunk ugyanis megjósolta, hogy nagy tempójú meccs lesz a keddi, ahogyan az volt a két csapat korábbi mérkőzéseinek többsége is. Nagy vagy inkább úgy fogalmazunk, a miénknél nagyobb lendülettel vetette bele magát a hazai fél a találkozóba, amely két nappal a vasárnapi EBYSL-negyeddöntő után következett.

A szezonban eddig kétszer a Vasas, egyszer a MAC nyert a két társaság randevúin. Most Csiki Attila szerzett vezetést a mieinknek, de a harmad második fele a MAC-é volt. Azzal együtt is, hogy kellett némi szerencse mindkét góljukhoz.

A második harmadban a kékek nagyon erőteljesen támadtak az emberelőnyös helyzetekben, és akkor is nagyon pontosak voltak (ez egy meg nem adott gólt eredményezett), amikor kiegészültek, nagyon jól helyezkedtek ezekben a szituációkban.

Ezzel együtt a második szakaszban is öt az ötben születtek a hazai gólok, és sajnos az első játékrészhez hasonlóan most is gyors egymásutánban. Ráadásul éppen akkor, amikor – egy emberelőnyös periódus során – nyomás alá helyeztük Nagy Kristóf kapuját.

Mindez a részeredmény azért volt kellemetlen, mert a magyar bajnokság elődöntőjében két mérkőzés után már továbbjutót is hirdetnek, nem a győzelmek száma számít az összevetésben, hanem a gólarány. Egy háromgólos vereség után nehéz helyzetbe került volna a Market-Vasas, így az utolsó szakaszra ki kellett valamit találni Ladányi Balázsnak és Revák Zoltánnak.

Makovics Bence hagyott ki egy az egyben ziccert a 47. percben (nem ment kapura a lövés), kár volt érte, volt egy hasonló szitu a második szakaszban is, akkor is ő vihette egyedül a korongot Nagyra. Azért meg kell jegyezni, Garbacz Máténak egy kicsit több dolga volt, a 48. percig 35 lövéssel kellett megbirkóznia.

Óriási megkönnyebbülésként hatott Csiki Attila újabb gólja, a bal oldalról lőtte a másodikat Czakó Barna átadása után, de még fel sem ocsúdtunk, időnk sem volt arra, hogy megszokjuk a kedvező részeredményt, azonnal büntetett egy kihagyást a MAC, Molnár Dávid is meglőtte saját maga második találatát, 5-2. 12 másodpercig örülhettünk.

Tornyai Gábor találta meg a rést egy távoli lövéssel a 49. percben, hirtelen ismét reménykedni kezdtünk, abban legalábbis mindenképp, hogy ne ússzon el a párharc.

És megint lehűtöttek minket. Gyorsan eladtuk a korongot, Majoross Barnabás lódult meg, és nem hibázott, kegyetlenül bevágta, 6-3.

Talán kicsit lassúbb tempóban korizott a Vasas, és egy ilyen fontos meccsen a rossz passzokból is egy picit több volt a kelleténél. Az volt a mákunk, hogy a MAC is hibázgatott, ennek volt köszönhető, hogy az 52. percben ismét szépítettünk, Varga Tamás kotorta be közelről a nagy tumultusban, nagyon kellett, mondani sem kell (már csak az idegenben lőtt gólok száma miatt is)…

Sőt, 5 és fél perccel a vége előtt Faragó Richárd lopott korongot a MAC kapuja előtt, visszatette Varga Tamásnak, aki bevágta a bal felsőbe, 6-5! Időt is kért a MAC, ezt már jobban szerettük.

Felpörgött csapatunk, érett az egyenlítés is a véghajrára fordulva. Sajnos, másfél perccel a vége előtt Rózsa Istvánt a játék késleltetéséért 2 percre kiállították, Tóth Gergely pedig büntetett, 5-7, de legalkább kiegészültünk a végére.

Újabb gól viszont már nem született, kétgólos vereség a vége, visszavágó egy hét múlva, a Vasas Jégcentrumban.

Folytatás a Red Bull Salzburg ellen, csütörtökön, az osztrák bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén. Ott győzelem esetén csapatunk továbbjutna a négy közé.

Ladányi Balázs vezetőedző értékelt a meccs után:
"Álomkezdés és álom első tíz perc után idegenben domináltunk a MAC ellen. Semmi jel nem mutatott arra, hogy a végén vízilabda-eredmény születik, ráadásul olyan, amiből mi jövünk ki rosszul. A csapatunk erejt mutatja viszont, hogy a bajnoki címvédő otthonában tudtunk egy negyed alatt négy gólt lőni, és ezzel visszajönni. Az egyenlítésre is volt esélyünk, de a végén még kapott egy lehetőséget a MAC, amit kihasznált. Azt éreztem, hogy a vezetőgólunk minket zavart meg, talán kicsit magabiztossá tette a fiúkat. Később olyan hibákat követtünk el, amiket az egész szezon során kevés alkalommal, de legalábbis az utóbbi időben egyáltalán nem. Viszont csak a pozitív dolgokból kell erőt meríteni, mert a több az nem mi vagyunk. Az ránk nem jellemző. Semmi nem dőlt el, ez egy kétmeccses széria, majd meglátjuk jövő héten, hogy ki jön belőle ki jobban."

D.S.


Hirdetések