Dobos Sándor, 2017.11.22. | Jégkorong

Juniorcsapatunk nagyon szépen játszott a felnőttbajnokság jelenlegi harmadik helyezettje ellen a Magyar Kupában.

Magyar Kupa-selejtező:

Ferencvárosi TC–Vasas SC 7-4 (3-1, 1-2, 3-1)
Gólszerzők: Tóth R. (3., 9.), Könczei (8., 57.), Virág (39.), Jabornik (44.), Lakatos (51.), illetve Makovics B. (10., 28.), Oroszi (35.), Csiki (53.)

Ismét egy szinttel feljebb: mint tudjuk, a Magyar Kupa selejtezőjében a fejlődést szem előtt tartva indult el a Vasas SC csapata, ez az a kiírás, ahol fel lehet mérni, hol tart a csapat, és mennyire áll készen a nagyobb feladatokra.

Nos, a szerdai teljesítményt egyáltalán nem kell szégyellni, sőt. Büszkének kell lenni rá, elvégre a légiósokat is soraiban tudó Ferencváros ellen sikerült minimum tisztes eredményt elérni.

Míg mi eddig minden mérkőzésünket elveszítettük az MK-selejtezőkben, addig a Fradi 4-3-ra verte az UTE-t, 6-1-re a KMH-t, 7-5-re a Fehérvári Titánokat, egyedül a DVTK otthonában kapott ki.

Jobban is kezdte a meccset, már a 9. percben 3-0-ra vezetett, de nem roppant össze a Vasas, előbb Makovics Bence szépített a 10. percben, majd ki is húzta újabb kapott gól nélkül az első szünetig. Sőt, Makovics második, majd Oroszi Álmos góljával a 35. percben egyenlített a Vasas, 3-3!

Virág Tamás hozta vissza a Fradit, amely aztán a harmadik harmadban odacsapott, de még így is sikerült még egyszer betalálni Csiki Attila jóvoltából.

A vége 7-4 a Fradinak, de erre bizony lehet építeni! Például vasárnap, a Jesenice ellen, már az osztrák bajnokságban.

Ladányi Balázs vezetőedző elégedetten értékelt:
„Kevés olyan mérkőzés van, amely után a vesztes csapat edzője elégedettebb, mint a győztesé. Igen sok borsot törtünk a Ferencváros orra alá, végig jó tempóban játszottunk. Hibák voltak, és mindig lesznek, de szemmel látható a fejlődés az első Erste Ligás csapat elleni mérkőzés óta. Tetszetős gólokat is lőttünk, és az eredménytől függetlenül a korcsolyázó-mennyiségben, agresszivitásban is sikerült maradandót alkotni. Senki sem lógott ki lefelé a csapatból, a kollégámmal egyszerűen nem tudtunk rosszat mondani a csapatnak a meccs után. A második harmad vége előtt egy perccel 3-3 állt az eredményjelzőn, és nem érdemtelenül. Nem voltunk beszorítva, ráadásul a meccsen közel 30-at lőttünk kapura, és ezek a kapuralövések minőségi próbálkozások voltak. Nagyon jó volt ránézni a csapatra ezen az estén, nagyon jó dolgokat láttunk a fiúktól.”

Oroszi Álmos a mérkőzés után:
„Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, az első harmad ráment a sebesség felvételére. Ugyanakkor a második harmadban mutatott játék alapján teljesen reális volt a 3-3-as részeredmény. Úgy gondolom, hogy ha még sok olyan harmadot tudunk produkálni a szezon során, mint a második, akkor sokszor fogjuk győztesen elhagyni a pályát.”

Csiki Attila így összegzett:
„Az eleje nem igazán sikerült úgy, ahogy terveztük, mert kaptunk gyors három gólt, de szerencsére jött a szünet és rendet tudtunk tenni a fejekben. A második harmadtól csapatként működtünk, és jött is az eredménye. Jöttek a gólok! A Fradi érezhette, hogy meccsben vagyunk teljes mértékben, és ezt az is mutatja, hogy a második harmad vége előtt két perccel még 3-3 volt az eredmény. A harmadik harmadban is jól ment a csapat, mindenki odatette magát, 100 százalékig büszkék lehetünk a mutatott játékra.”

D.S.


Hirdetések