Dobos Sándor, 2017.09.29. | Jégkorong

A Vasas SC 2-0-ra kikapott a Red Bull Salzburg csapatától az osztrák juniorbajnokságban. 

Erste Bank Young Stars League, 6. forduló:

Vasas SC–Red Bull Salzburg (osztrák) 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)
Gólszerzők:
Schuster (41.), Nedwed (48.)

Olcsó poén, de jól jött volna egy adag a salzburgiak névadó szponzorának italából, mert egy szárnyunk mindenképp hiányzott ezen a mérkőzésen. Merthogy különböző okok miatt nem volt ott a mieink keretében a péntek délutáni bajnokin többek között Szlama Dániel, Varga Tamás, Surányi Zsolt, Kováts Máté vagy épp Rózsa István.

Nem rövid névsor, márpedig egy ilyen kemény mérkőzésen a meghatározó szereplők hiánya komoly vérveszteség. Ennek ellenére a foghíjas Vasas remekül tartotta a vendégeket, akik idén a másik csoport középcsapatának számítanak.

Helyzetei is voltak a Vasasnak, de azok végül kimaradtak, a harmadik harmad elején pedig két gólt berámolt a Salzburg, s végül elvitte a pontokat. Ezzel együtt a mieink kihajtották magukat.

Mint írtuk, a hétvégén három meccset játszik a Vasas SC az osztrák bajnokság úgynevezett fejlesztő hétvégéjén. Ennek keretében a Salzburg mellett a Linz, az Innsbruck, a MAC, a Debrecen és az UTE meccsel többször is Budapesten ezekben a napokban.

A Vasas szombaton 13.10-től javíthat a Linz ellen, majd vasárnap az Innsbruck ellen teheti meg ugyanezt 10.10-től, a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs vezetőedző tömören értékelt:
„Negyven percig tizenpár emberrel tudtuk tartani a négysoros, rohanós Salzburgot, utána viszont a kevés ember és a kiállítások miatt úgymond „elfogytunk”. Sajnálom.”


Hirdetések