Dobos Sándor, 2017.09.24. | Jégkorong

A Debrecen elleni hazai vereség után győzelemmel folytatta juniorcsapatunk a bajnokságban.

A Debrecen elleni hazai vereség után győzelemmel folytatta juniorcsapatunk a bajnokságban.

Erste Bank Young Stars League (egyben U20-as bajnoki):

Hokiklub Budapest – Vasas SC 1-5 (0-1, 1-1, 0-3)
Gólszerzők:
Bogó (25.), illetve Szlama (13.), Székely-Mádai (32.), Szlama (44.), Makovics (45.), Faragó R. (56.)

Ismét dupla három pont volt a tét a soros bajnoki mérkőzésen, hiszen a Hokiklub Budapest (KMH) is tagja az Erste Bank Young Stars League-nek.

Csapatunk számított esélyesnek, de a papírformát be is kell bizonyítani, márpedig legutóbb, a Debrecen elleni meccs során ez nem sikerült (4-6). Most igen. Farkas Gergely védte ezúttal a Vasas SC kapuját, végül 96 százalékkal tette ezt, hiszen a hazaiak csak egyszer jártak túl az eszén.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lett volna izgalmas, koncentrációt kívánó meccs a vasárnapi, hiszen fél óra elteltével még csak 1-1 állt az eredményjelzőn. Szlama Dániel (a képen) második gólja jelentett biztonságot aztán, de Makovics Bence egy perccel később lőtt találata nyugtatta meg igazán a csapatot.

A végén még Faragó Richárd is betalált, ismét, 5-1-es siker a vége.

A két klub csapatai szerdán is megmérkőznek, akkor a Magyar Kupában. Az ellenfél azon a találkozóján majd a felnőtt keretét szerepelteti.

Ladányi Balázs vezetőedző:

„Ott folytattuk, ahol az előző két meccsen, de szerencsére nem ott fejeztük be. Egy jó harmad elég volt ahhoz, hogy olyan magabiztos sikert érjünk el, amelynek során a végén nem kellett már izgulni. A következő lépés az, hogy a srácok fejébe beleverjük, hogy egy-egy harmad nem elég ahhoz, hogy minden meccset lehozzunk. A következő héten lesz rá lehetőségünk, hogy ez megmaradjon az emlékezetben, mert négy mérkőzést is játszunk. Szerdán a kupában, majd a hétvégén a Salzburg, a Linz és az Innsbruck ellen az EBEL-ben.”

D.S.


Hirdetések