Dobos Sándor, 2017.09.04. | Jégkorong

Megnyerte első bajnoki mérkőzését a Vasas SC juniorcsapata, Bukor Rajmund pedig az Egyesült Államokba repült.

Erste Bank Young Stars League, B csoport, 1. forduló:

Vasas SC–UTE 4-2 (2-1, 2-0, 0-1)
Gólszerzők:
Czakó (3., Szlama, Csiki), Szlama (11., Csiki, Czakó), Czakó (36., Csiki, Kováts), Szlépka (40.), illetve Szalma (20., Zsigmond), Paterka (45., Zsigmond, Szalma)

A megújult, kétcsoportos Erste Bank Young Stars League vasárnap kezdetét vette, a Vasas SC juniorcsapata pedig sikerrel vette az első akadályt. Az UTE volt az ellenfél a Vasas Jégcentrumban, érdekesség, hogy Zsigmond Bence már a liláknál kergette a korongot, adott is két gólpasszt a találkozón.

Azon a találkozón, amelyen egyértelműen csapatunk dominált. Ladányi Balázs vezetőedző első tétmérkőzése is volt egyben ez a mérkőzés, amelyen már a harmadik percben megszerezte a vezetést a végig kiválóan játszó Czakó Barna. A nem kevésbé jól játszó Szlama Dániel növelte az előnyt, s bár az első harmad legvégén az Újpest szépítette, nem forgott veszélyben a győzelem, a vége 4-2.

„Nagyon jól indult a mérkőzés, aztán egy kicsit magunknak tettük nehézzé, szorossá. Helyenként kihagyott a figyelem, pedig domináltunk a találkozón. Talán az ellenfél játékereje miatt voltak gyengébb periódusok, de azért a pozitív oldalon jóval több mindent tudtunk felmutatni. Leginkább a támadások építése, a korongkihozatal és az összjátékok terén voltunk a legjobbak, és csapatként funkcionáltunk. Nem egyéni megoldások döntöttek, hanem az, hogy együtt mentünk előre” – értékelt Ladányi Balázs.

A csapat a következő mérkőzését Debrecenben vívja majd vasárnap, 12 óra 15 perctől.

Azon a meccsen éppúgy nem lesz már ott Bukor Rajmund, ahogyan a nyitányon sem volt a jégen, hiszen a Vasas SC válogatott játékosa egy amerikai lehetőséget ragad meg a következő szezonban.

„New Hampshire-ben hokizom majd, Northern Cyclones a csapatom neve, és egy új ligában, az NCDC-ben szerepelünk majd. Ez egy Tier2-es bajnokságnak felel meg. A neten nézelődtünk a lehetőségekről édesapámmal, szimpatikusnak tűnt ez az új bajnokság. Ők meghívtak próbajátékra, és végül szerződést ajánlottak” – mesélte el a kaland eredetét Rajmi, aki egy szezont tölt majd a csapatnál.

Természetesen egy rövid üzenetre is megkértük őt, már amit a srácoknak szán erre a szezonra:

„Nagyon sok sikert kívánok a fiúknak a szezonban, és nagyon remélem, hogy fogok még velük egy csapatban játszani a jövőben.”

Az EBYSL B csoportjának további mérkőzésein:

Hokiklub Budapest–MAC Budapest 2-6
Debreceni Hokiklub–Győri NEMAK ETO HC 5-2
HC Orli Znojmo–Fehérvár AV19 3-2


Hirdetések