Jenkei Dániel, 2016.07.26. | Klub

Számos sajtómegkeresés érkezett a Vasas Sport Clubhoz Hosszú Katinka mai bejelentését követően, miszerint az olimpia után egy saját alapítású úszóklubban folytatja a pályafutását.

Markovits László klubelnök a következőket fűzte hozzá a mai hírhez:

„Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy 2013 elején a Magyar Úszó Szövetség vezetőinek ajánlására leszerződtettük Hosszú Katinkát, aki akkor egy számára csalódást jelentő olimpián volt túl. Mindenki számára ismert, hogy azóta a világ egyik legjobb úszójává vált, amire mi is nagyon büszkék vagyunk, nem beszélve arról, hogy teljesítményével a Vasas eredményességéhez is nagyban hozzájárult.
Katinkát a riói olimpia befejezéséig köti szerződés klubunkhoz, így szeptember 1-től szabadon igazolhatóvá válik, tehát semmilyen jogi vagy erkölcsi akadálya nincsen, hogy máshol folytassa a pályafutását.
Lehet, hogy kicsit furcsán hangzik az én számból, de reálisan nézve teljesen meg tudom érteni, ha egy sportoló ilyen sikerek után saját egyesületet alapít, és ezen keresztül is az egyéni márkáját építi tovább.
Az egész Vasas család nevében sok sikert kívánunk neki a további pályafutásához, de előtte még nagyon drukkolunk, hogy az olimpián a Vasas sportolójaként el tudja érni valamennyi célját.”


Hirdetések