Nagy Dániel, 2024.10.10. | Judo

Szakosztályunk cselgáncsozója, Kiss Levente junior-világbajnokságon bizonyíthatott, és a fiatalabbak sem pihentek az elmúlt napokban.

A junior Európa-bajnokság balszerencsésen alakult fiatal cselgáncsozónknak, Kiss Leventének, aki nem sokkal később már a korosztály világbajnokságán bizonyíthatott, Tádzsikisztán fővárosában, Dusanbében.

Levi a legjobb 32 között kezdett, és a horvát ellenfelét magabiztosan legyőzve jutott tovább, a nyolcaddöntőben viszont nem bírt az ukrán riválisával, így két meccs után búcsúzott.

„Sajnos a vébén sem jött össze a pontszerzés – kezdi Bere Tamás, szakosztályunk igazgatója. – Ipponnal verte a horvát ellenfelét, majd robosztus, nagyon erős ukrán következett: Levi egész jól megoldotta a meccset, viszont a végén hátrányban kockáztatott, ráadásul a rivális egy intésre állt attól, hogy leléptessék. A földharchelyzetben viszont Levit leszorította, így lett vereség a vége. Egy vazarit a bánatunkra elvettek a versenyzőnktől videózás után, pedig azzal jó helyzetből folytathatta volna a küzdelmet. A súlya még mindig nőhet, pár kilót tovább erősödhet; ha ez összejön, még jobb esélyekkel várhatja a jövő évet.”

A harmadosztályú ob-n résztvevő sportolóink és a fiatalabbak sem pihentek az elmúlt napokban, ifjúsági, serdülő és diákkorosztályban is akcióba lendültek a vasasos judósok.


 

„Az első éves ifjúságiak között Bartyik Szofi harmadik helyét kiemelném. Jó úton haladnak a fiatalok; jelenleg ifjúsági Európa-kupára készülünk, illetve országos bajnokságokra. Az edzésmunka és a lelkesedés alapján többen a nemzetközi mezőnyben is megállhatják majd a helyüket.”

 

 

Borítóképünkön kékben: Kiss Levente a vb-n (forrás: IJF)


Hirdetések