Nagy Dániel, 2024.09.23. | Judo

Az utóbbi hetekben sem pihentek a cselgáncsszakosztályunk fiatal sportolói, akik országos bajnokságokra készülnek, míg Kiss Leventére az évad célversenye vár.

Junior Európa-bajnokságon lépett tatamira cselgáncsozónk, Kiss Levente, aki az első fordulóban a német ellenfelétől nem mindennapi módon kapott ki, így végül nem ért el helyezést a kontinensviadalon.

„Vitatható helyzetben kapott ki Levi, ami miatt bosszúsak és szomorúak voltunk – mondja Bere Tamás, szakosztályunk igazgatója. – Nagyon jó felkészülés után érkezett meg a kontinensviadalra. Német ellenféllel kezdett, és két intés előnybe került, az utolsó percben ráadásul meg is dobta őt, így a vazarival tovább nőtt a fór, öt másodperccel a vége előtt viszont – ahogyan már említettem – vitatható, taktikai hiba eredményezte helyzetből rosszul jött ki: a német rászaladt, Levi oldalirányba elmozgott, a bírók pedig percekig tartó tanácskozás után ezért leléptették. Nehéz volt megemészteni, nem is láttam ilyet korábban, de ebből is tanulunk. A sors fintora, hogy a csapatversenyen azt a hollandot győzte le, aki egyéniben a következő körben jött volna ellenfélnek, aki a német srácot kiejtette. Csüggedni azonban nincs idő, leültünk, átbeszéltük a történéseket, most pedig már gőzerővel készülünk a Tádzsikisztánban megrendezendő világbajnokságra, ami október másodiként kezdődik majd. Bízom benne, hogy ez a dac, ami most benne van, pozitívan jön ki belőle a vébén. A többi fiatalunk sem pihen, jönnek a korosztályos országos bajnokságok, amiken szintén ott leszünk!”

A többi fiatalunk sem pihent, az elmúlt időszakban szőnyegre léptek Pakson, az Atom Kupán (diák, serdülő, ifjúsági) és a diák országos bajnokságon, az ergi Tóth Péter-emlékversenyen és a csehországi Mizuno Kupán is, érmeket szállítva. A részletes eredmények elérhetők a Budai Judo Akadémia Facebook-oldalán.


Hirdetések