Nagy Dániel, 2024.07.26. | Kézilabda

Kézilabdacsapatunk újdonsült kapitányával, Dombi Katalinnal beszélgettünk a felkészülés első heteiről és az évaddal kapcsolatos várakozásokról.

Július tizedikén megkezdte a felkészülést a 2024-2025-ös évadra az NB I-es kézilabdacsapatunk, amelyhez – az ifjúsági együttesünkből felkerülőkkel együtt – nyolc új játékos csatlakozott. Lényeges változás az is, hogy Boldizsár Biankától Dombi Katalin vette át a csapatkapitány szerepét, akit az új feladatról és az első két hét tapasztalatairól is kérdeztük.

„Nem ért teljesen váratlanul, hiszen már az előző évadban is csapatkapitány-helyettes voltam, most viszont úgy alakult, hogy engem bíztak meg ezzel a feladattal – mondja a beállónk. – Nagy megtiszteltetés ez, örülök, hogy megbíznak bennem. Több elemből rakódik össze a cséká dolga: összekötő kapocs vagyok a játékosok és a stáb között, segítem a kommunikációt, a programok szervezését, emellett igyekszem a lehető leghatékonyabban bíztatni, támogatni a társaimat, akik bármilyen problémával megkereshetnek. A pályán és azon kívül is húzóember szeretnék lenni, hogy minden téren segíthessek. Már több mint két hét eltelt a felkészülésből, beszéltük is a lányokkal, hogy olyan volt, mintha el sem mentünk volna szünetre. Több helyen is változott a keret, de megvan a közös hang és megfelelő a morál. Fiatal magyar játékosok csatlakoztak hozzánk, a beilleszkedésük pedig jól halad, sokakkal ismertük már egymást. Kell még idő, hogy tökéletesen kialakuljon a csapategység, de jó úton járunk, a pályán is egyre inkább érezzük egymást.”
 


 

Szerdán elkészült az NB I közelgő évadának a sorsolása. Az már biztos, hogy a DVSC ellen kezdjük meg a szereplést hazai pályán, nagy valószínűséggel szeptember hetedikén, szombaton, a pontos időpontokról azonban augusztus 5-ig kell megegyezni a csapatoknak.

„Örülök, hogy a csarnokunkban kezdünk, ez plusz löketet ad majd, ráadásul az egyik élcsapat érkezik hozzánk. A legutóbbihoz képest nehezebb, még kiegyenlítettebb bajnokságra számítok, hiszen a feljutók is erősítettek, de reálisan a kilencedik-tizenegyedik helyek egyikét célozhatjuk meg, persze az sem lenne ellenemre, ha még előrébb végeznénk. Nagyon várjuk a kezdést, hajrá Vasas!”

Mérkőzéseink a 2024-2025-ös NB I-es évadban:

1. forduló: Vasas SC–DVSC-SCHAEFFLER
2. forduló: Praktiker-Vác–Vasas SC
3. forduló: Esztergomi Kézilabda Club–Vasas SC
4. forduló: Vasas SC–MTK Budapest
5. forduló: Szombathelyi KKA–Vasas SC
6. forduló: Vasas SC–Győri Audi ETO KC
7. forduló: FTC-Rail Cargo Hungaria–Vasas SC
8. forduló: Vasas SC–Alba Fehérvár
9. forduló: Moyra-Budaörs Handball–Vasas SC
10. forduló: Vasas SC–Motherson Mosonmagyaróvári KC
11. forduló: EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Vasas SC
12. forduló: Vasas SC–Dunaújvárosi KKA
13. forduló: Kisvárda Master Good SE–Vasas SC
 
14. forduló: DVSC-SCHAEFFLER–Vasas SC
15. forduló: Vasas SC–Praktiker-Vác
16. forduló: Vasas SC–Esztergomi Kézilabda Club
17. forduló: MTK Budapest–Vasas SC
18. forduló: Vasas SC–Szombathelyi KKA
19. forduló: Győri Audi ETO KC–Vasas SC
20. forduló: Vasas SC–FTC-Rail Cargo Hungaria
21. forduló: Alba Fehérvár KC–Vasas SC
22. forduló: Vasas SC–Moyra-Budaörs Handball
23. forduló: Motherson Mosonmagyaróvári KC–Vasas SC
24. forduló: Vasas SC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE
25. forduló: Dunaújvárosi KKA–Vasas SC
26. forduló: Vasas SC–Kisvárda Master Good SE

Hirdetések