Nagy Dániel, 2024.04.27. | Kézilabda

Sokat hibáztunk, így a hajrára nem maradt esélyünk a pontszerzésre Vácon.

NB I 20. forduló

Praktiker-Vác–Vasas SC 29–22 (13–11)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) – Mihály 1, Ferenczy, Dombi 1, Szilovics 3, Juhász, Fodor 3. Csere: Pénzes 5, Domokos 3, Oláh 3, Vámosi 1, Boldizsár 1, Sirián 1, Ferenczy, Varjas, Lengyel, Balog (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1 , ill. 4/5


Nem várt könnyű összecsapás a csapatunkra a női kézilabda NB I 20. fordulójában, az ötödik helyezett Praktiker-Vác otthonába látogattunk. Bár a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, már csak az őszi meccs alapján is lehetett keresnivalónk a pályán, hiszen októberben nagy skalpot gyűjtöttünk be a csarnokunkban, amikor legyőztük a váciakat.

A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a második percben megszerezték a vezetést, ám nem engedtük ellépni őket, 5–5 után pedig a vezetésért is támadhattunk. Ekkor visszaesett a támadójátékunk, ziccereket hibáztunk, belemenésekkel veszítettünk labdát, a kapufáról sem befelé pattant a lövésünk, így negyedóra elteltével 8–5-re elléptek a hazaiak; végül nyolcperces gólcsendet tört meg balszélsőnk, Fodor Neszta. Az esélyünk megvolt, hogy ismét egyenlítsünk, 8–7-re feljöttünk, ám ismét elakadtunk elöl, nem tudtuk kihasználni, hogy hátul hét percen át védekeztünk tökéletes hatékonysággal.

Az újabb támadó hullámvölgy miatt az addigi legnagyobb különbséget tudta kialakítani a hazai együttes, 11–7-nél ki is kérte az első idejét vezetőedzőnk, Konkoly Csaba. A félidő hajrája hasonló képet mutatott, mint a korábbiak, ettől függetlenül közel sem reménytelen helyzetben vonulhattunk a szünetre, az utolsó percben ugyanis előbb Szilovics Fanni, majd időntúli hetesből Oláh Kyra talált be, 13–11-nél fordultak a felek.
 


 

A második játékrész elején mi kezdtük meg a gólgyártást, így már csak eggyel mentek a váciak, ám nem tudtunk lendületbe kerülni, 20–15-re elhúzott az ellenfelünk. Ebből ismét visszajöttünk, a hajrában viszont sajnos a saját sorsunkat pecsételtük meg: tizenöt perccel a vége előtt még a 22–21-ért támadhattunk, helyette perceken belül négygólos hátrányba kerültünk.

Az utolsó negyedórában mindössze kétszer tudtunk hálóba találni, így nem meglepő, hogy szét is nyílt az a bizonyos olló, végül héttel nyert a Vác, nem tudtuk megismételni az őszi bravúrt.

Egy hét múlva (is) fontos bajnoki jön: az utolsó helyen álló Kozármislenyt fogadjuk, szombaton 18 órától.

ÉRTÉKELÉS:

Konkoly Csaba vezetőedző: „Gratulálok a Vácnak a győzelemhez. Egyértelműen fűtötte a visszavágás lehetősége őket, és szépen felépítve, határozott játékkal ezt véghez is vitték. Az első félidei teljesítményünkkel lehetek olyan szempontból elégedett, hogy bár többet is hibáztunk, volt tartásunk. A másodikban a magabiztosság foltokban volt csak meg, a pontosság viszont egyáltalán nem; mérges vagyok a kihagyott ziccerekre és a kidolgozott lehetőségek elpuskázása miatt, ugyanis több volt ebben a mérkőzésben, mint amit a számszerű eredmény mutat. Nem sikerült meglepetést okozni.”

Zsigmond Panna: „Gratulálok az ellenfélnek, jól játszva nyerték meg a meccset. Az első félidőben csináltunk jó dolgokat, ami a folytatásra elfogyott, sok kihagyott ziccerünk és eladott labdánk volt, míg védekezésben szétszedtek minket, rengeteg betörésgólt szereztek.”


Hirdetések