Jenkei Dániel, 2019.10.26. | Kézilabda

Elképesztő fordítást produkáltak női kézilabdázóink, 4 perccel a vége előtt még öttel vezetett a Kozármisleny, innen tudtak nyerni a mieink.

NB I/B, Nyugati-csoport. 6. forduló

Vasas SC – Kozármisleny SE 32-31 (14-17) 

Vasas SC: Binó - Tóth M. 5, Kiss 1, Cifra, Ivanics 3 (1), Takács 10 (5), Imrei 1. 

Csere: Kastl (kapus), Szilovics 6, Hansághy 2, Török 2, Birtalan-Gidai 1, Szatmári 1, Ács, Gaylhoffer, Hadnagy. Vezetőedző: Penszki Gergely 

Hétméteresek: 7/6 ill. 7/6 Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc (+ kizárás: Polics Tímea)


Az utolsó öt perc után igazából nem sok értelme van írni a mérkőzés többi részéről, hiszen az őrült hajrá mindent felülírt.

Maradjunk annyiban, hogy a mieinknek nem igazán ment a forduló előtt száz százalékosan, 5 győzelemmel álló Kozármisleny ellen a Sterbinszky-csarnokban.

Az első félidő sokáig szoros volt, de a szünetben már hárommal a vendégek vezettek. Mi egyre többet hibáztunk támadásban, hátul pedig egyre kevesebbet fogtak a kapusaink.

A rossz tendencia folytatódott a fordulás után is, hamar növelte az előnyét Kovács Tamás csapata, amely semmi extrát nem nyújtott, de nagyon fegyelmezetten kézilabdázott, és ez elegendőnek látszott ahhoz, hogy fölénk kerekedjenek.

A mieinknél az akarattal nem volt probléma, de sorra haltak el a lövéseink, és Binó Boglárka is csak igen ritkán találkozott a labdával. Gyakorlatilag Takács Fruzsina góljai tartottak minket meccsben, de az utolsó tíz percre kezdtük elveszteni a reményt, hiszen többször is ötre nőtt a két csapat közötti különbség.

Mikor ez a differencia négy perccel a vége előtt is beállt, már nem volt olyan ember a csarnokban, aki bízott volna a fordításban. Legalábbis a lelátón nem, de úgy tűnik, a pályán igen.

Penszki Gergely előbb időt kért, majd következett négy olyan minutum, amit sokáig nem fogunk elfeledni.

Előbb Szilovics Fanni talált be kétszer, de még mindig 31-28-as hátrányban voltunk.

Két perccel a vége előtt a vendégek rutinos játékosa, Gulya Krisztina faultolt két percetérően, Takács Fruzsina pedig bevágta a sokadik hetesét.

A Kozármisleny láthatóan megzavarodott, Szilovics Fanni 50 másodperccel a vége előtt újra gólt lőtt, majd egy labdaszerzést követően a hajrára beálló Török Rebeka sem hibázott.

Robbant a csarnok, 31-31 állt az eredményjelzőn. Maradt 15 másodperc, mi pedig imádkoztunk, hogy védekezzük ki…

De nem! Egyből a középkezdés után ismét labdát szereztünk, a vendégek faultoltak, ez pedig az utolsó percben hetest ér.

Jött Takács Fruzsina, és 32-31-re megnyerte a meccset nekünk!

Elképesztő, hihetetlen, és még sorolhatnánk a jelzőket... 

Penszki Gergely közvetlenül a meccs után, amikor összekapaszkodtak a csapattal, annyit mondott a lányoknak, hogy ha ebből nem merítenek erőt a célokhoz, akkor semmiből.

Nehéz vele vitatkozni…



Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések